Deserturi

#ciocolata cu bezea #bomboane cu bezea #bomboane de ciocolata #bomboane #deserturi #retete #bezea

Cum sa faci bomboane de ciocolata umplute cu bezea

Bomboanele de ciocolata umplute cu bezea sunt un desert arogant, care echilibreaza intr-un mod unic gustul amarui de cacao si dulcele ametitor al spumei pufoase de bezea. Se prepara rapid, dar necesita cateva ore pentru a-si imbina aromele si a dobandi consistenta optima. Asteptarea merita pe deplin. Descopera un desert care se face din doar cateva ingrediente, dar a carei extravaganta si finete se potriveste oricarui tip de eveniment!

Ingrediente:

  • 454 g ciocolata neagra de buna calitate, rupta bucatele (fulgi)
  • 227 g ciocolata cu lapte, rupta bucatele (fulgi)
  • 2 1/2 lingurite gelatina (fara arome)
  • 2 lingurite extracte de vanilie
  • 200 g zahar
  • 1/8 lingurita sare
  • 138 ml apa

Mod de preparare:

1. Topeste ciocolata la bain marie. Daca nu ai oala speciala, o poti topi si la microunde.

2. Asaza 40 suporturi sau forme de hartie pentru bomboane pe o tava tapetata in prealabil cu o foaie de copt.

3. Toarna ciocolata topita cu o lingurita in fiecare suport de hartie, pana atingi o treime din inaltimea formei. Intinde ciocolata usor pe marginile formei, pana le acoperi complet si se formeaza o gaura in mijloc. Lasa-le sa stea o ora, pentru a se intari.

4. Pune gelatina intr-un bol inalt si toarna 1/3 cana de apa rece peste ea. Pune restul de apa cu zahar pe foc si amesteca bine. Cand incepe sa fiarba, renunta sa mai amesteci. Trebuie sa lasi siropul sa fiarba pana cand atinge temperatura de 113 grade Celsius (poti masura temperatura cu un termometru de bucatarie).

5. Toarna siropul de zahar peste gelatina si amesteca bine cu mixerul, la viteza mare, timp de 5 minute. Adauga si vanilia si sarea si mai amesteca inca 2 minute, la viteza mare, pana se formeaza o spuma.

6. Toarna spuma de zahar intr-un pos si incepe sa umpli formele de ciocolata care s-au intarit. Daca ciocolata topita s-a intarit, pune-o din nou la bain-marie, intrucat ai nevoie de ea pentru a definitiva bomboanele. Dupa ce devine lichida, foloseste o lingurita pentru a o turna deasupra bezelelor, pana suprafata alba se acopera complet.

7. Lasa bomboanele la frigider, cateva ore, inainte de a le servi. Muta-le apoi intr-un recipient din sticla sau plastic, cu capac, si pastreaza-le la frigider. Acestea rezista aproximativ o saptamana.

Sursa foto: completelydelicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului