Ingrediente pentru prajitura cu mere
- 6 mere
- 350 g zahar
- 300 g unt
- 250 g faina
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 praf de scortisoara
- 100 g miez de nuca
Cum se prepara prajitura cu mere
Taie patru mere curatate in felii subtiri. Intr-o tigaie de teflon adauga 100 de grame de zahar si lasa-l sa se caramelizeze putin, apoi aseaza feliile de mar. Pune 50 de grame de unt si ai grija ca, odata topit, sa ajunga pe toata suprafata merelor. Rastoarna merele caramelizate intr-un vas yena.
Separat, intr-un bol, pune restul de unt moale si adauga zaharul, praful de copt si un praf de sare. Freaca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Adauga un praf de scortisoara si ouale intregi si continua sa amesteci pana cand devine o pasta omogena. Adauga apoi faina in ploaie si amesteca aluatul. Celelalte doua mere taie-le cubulete micute, cu latura de 4-5 milimetri, si adauga-le si pe ele aici, impreuna cu miezul de nuca maruntit.
Toarna compozitia peste merele caramelizate din vas si lasa la cuptor timp de 45 de minute.
Cum se serveste prajitura cu mere
Prajitura cu mere e un desert perfect, dar poate fi servita si la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea.
Sursa foto: skitcafe.com