Deserturi

#oua de ciocolata #paste #decoratiuni #oua #ciocolata #retete paste #oua paste

Cum sa faci oua de ciocolata cu decoratiuni

Cu siguranta , Pastele nu ar fi la fel de frumos fara ouale de ciocolata pe care la gasim in aceasta perioada sub diferite marimi, culori sau decoratiuni . Daca sunteti un fan al ciocolatei si doriti sa le faceti celor mici o supriza dulce de Paste, atunci incercati cea mai simpla reteta de oua de ciocolata .

 

De ce ai nevoie:

  • Ciocolata (de menaj, neagra sau cu lapte)
  • Ciocolata alba pentru decorat
  • Coloranti alimentari
  • Un vas termorezistent (de Yena) pentru a topi ciocolata la bain marie
  • Forme de oua
  • Spatula de cauciuc
  • Seringa pentru glazurat si/sau punga pentru ornat, cu diverse doze decorative
  • Decoratiuni alimentare.
     

 

Cum se prepara ouale de ciocolata (pline):

 

  • Topeste ciocolata la bain marie (baie marina/de aburi) sau in cuptorul cu microunde (timp de 1 minut la putere medie). Amestecati continuu pentru ca ciocolata sa fie topita uniform.
     
  • Umple formele de ou cu ciocolata, dar fara sa depasesti marginea formei. Lasa-le sa se raceasca la frigider aproximativ 1 ora. Formele de oua se gasesc in comert, dar se pot folosi si suporturile de oua din plastic (cele sub forma de tavita).
     
  • Separa usor ciocolata de forma si unge marginile jumatatilor de ou cu ciocolata topita pentru a le putea uni si forma un ou intreg. Apoi pune ouale in frigider si lasa-le sa se intareasca timp de inca 1 ora. Ca sa te asiguri ca ouale isi pastreaza forma, le poti pune inapoi in formele de plastic pe care le unesti cu ajutorul unui elastic de cauciuc.
     
  • Dupa ce ouale s-au intarit, le poti decora dupa propria imaginatie folosind ciocolata alba (topita in prealabil) in care adaugi, daca vrei, coloranti alimentari. Poti decora ouale si lipind pe ele diferite decoratiuni pentru prajituri care se gasesc in comert (floricele de zahar, bomboane colorate, fundite).

 

Tips & Tricks:

 

  • Nu umple prea mult formele incat sa dea pe dinafara.
     
  • Daca nu ai forme de oua, foloseste o tava suport pentru oua (sigur ai asa ceva in casa pentru ouale rosii de Paste).
     
  • Inainte de a turna ciocolata in forme, ungele cu putin, foarte putin ulei, astfel incat sa poti desprinde ciocolata mai usor dupa ce se intareste.
     
  • Lasa ciocolata sa se intareasca bine inainte de a incerca s-o scoti din forme si inainte de a lipi jumatatile de ou.
     
  • Ouale de ciocolata sunt fragile, asa ca poarta-te cu manusi… la propriu. Daca vrei sa nu lasi urme care ar putea strica aspectul, foloseste o pereche de manusi subtiri de plastic sau cauciuc.
     
  • Pentru decorat foloseste decoratiuni de zahar pe care le lipesti pe ou tot cu ciocolata topita. Poti folosi si ciocolata alba in care ai pus diferiti coloranti alimentari.

 

Cum se servesc ouale de ciocolata cu decoratiuni:

 

Se servesc dupa ce au stat 1-2 ore la frigider si s-au intarit bine.

Pofta buna!

  •   2010-03-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii