Ingrediente pentru batoanele Bounty
- 200ml lapte de cocos
- 400g cocos
- 600g zahar
- 400g ciocolata de menaj
- 650g unt
- 10 linguri de unt (pentru glazura)
- un praf de sare
Cum se prepara batoanele Bounty
Intr-o cratita nonaderenta adauga untul, zaharul, un praf de copt si laptele de cocos si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu pana cand compozitia devine vascoasa si zaharul se topeste complet. Incorporeaza apoi fulgii de cocos si fierbe totul inca doua-trei minute.
Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza foarte bine. Dupa ce s-a racit, adauga tava la congelator timp de o ora.
Taie apoi compozitia intarita in batoane, cuburi sau in forma dorita si pun-le pe un platou tapetat cu hartie de copt.
Pune ciocolata la topit in cuptorul cu microunde sau la bain-marie, amestec-o apoi foarte bine cu cele 10 linguri de unt, pana cand obtii o compozitie omogena.
Inveleste apoi batoanele de cocos in ciocolata, si lasa-le la frigider pana cand ciocolata se intareste complet.
Cum se servesc batoanele Bounty
Savureaza batoanele Bounty alturi de o cana de cafea sau un pahar de lichior de cocos.
Sursa foto: jocooks.com