Ingrediente pentru salamul de biscuiti
- 500g biscuiti populari
- 200g nuci
- 150g unt
- 3 lingurite de cacao
- 3 linguri de miere
- 6 cuburi de rahat
- 200 ml lapte
- o fiola esenta de rom
- o fiola esenta de vanilie
- coaja rasa de la doua portocale
- visine din visinata, fara samburi (optional)
- o cana nuca de cocos
- un praf de sare
Cum se prepara salamul de biscuiti
Rupe biscuitii in bucati potrivite si toaca rahatul in cubulete.
Prajeste nuca timp de 3-4 minute in cuptor, apoi toac-o si pe aceasta marunt. Adauga nuca, rahatul si biscuitii intr-un castron incapator. Daca doresti poti adauga si un pumn de visine din visinata, insa ai grija sa le scoti samburii inainte.
Pune laptele la fiert, cu sarea, cacaoa si cand se incinge adauga mierea, pentru a se topi. Stinge focul si adauga peste lapte esenta de vanilie si de rom. Amesteca bine, apoi adauga si coaja rasa de la portocale si untul taiat cubulete. Daca nu ti se pare suficient de dulce mai poti adauga miere.
Adauga treptat compozitia de lapte peste biscuiti, amestecand foarte bine.
Modeleaza apoi aluatul obtinut in forma de salam si tavaleste-l prin fulgii de cocos. Impatureste apoi salamul de biscuiti in folie alimentara. Lasa-l la frigider peste noapte.
Cum se serveste salamul de biscuiti
Taie salamul felii si serveste-l alaturi de o cana de cafea sau o ceasca de ceai. Merge foarte bine si alaturi de o cana de cacao cu lapte.
Sursa foto: bucataras.ro