Ingrediente pentru sosul caramel cu vanilie
- 1 si ½ cana zahar
- 1/3 cana apa
- 1 si ¼ cana smantana lichida
- un baton vanilie
- 1 lingurita sare de mare
Cum se prepara sosul caramel cu vanilie
Taie vanilia pe jumatate, si cu ajutorul cutitului scoate-i semintele. Adauga semintele peste smantana si sarea.
Intr-o cratita nonaderenta (de preferat o cratita pentru repararea sosurilor) adauga zaharul si apa. Pune compozitia pe aragaz la foc mediu si adu totul la punctul de fierbere, fara a amesteca. Poti amesteca in compozitie abia cand zaharul de topeste si devine auriu. Cand incepe sa se inchida la culoare adauga smantana. Amesteca foarte bine pana cand compozitia se omogenizeaza.
Adauga caramelul obtinut intr-un borcan si pastreaza-l la rece. Il poti pastra in frigider pana la o saptamana.
Cum se serveste sosul caramel cu vanilie
Serveste sosul de caramel ca atare sau ca topping alaturi de o prajitura preparata in casa, cu fructe proaspete sau cu inghetata.
Sursa foto: shewearsmanyhats.com