Deserturi

#clatite fara faina #clatite fara zahar #clatite dietetice #desert dietetic #clatite

Cum sa prepari clatite dietetice, fara faina si fara zahar

Esti la dieta si ti s-a facut pofta de ceva dulce? Poti prepara o reteta simpla si rapida, de clatite fara zahar si fara faina. Sunt usor de preparat si nu te vor tine mult timp in bucuatari. In plus, le poti savura cu incredere deoarece nu ingrasa.

Ingrediente pentru clatitele dietetice

  • 1 banana bine coapta
  • 2 oua
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • scortisoara
  • un praf de sare

Cum se servesc clatitele dietetice

Intr-un castron incapator paseaza bine banana cu ajutorul unei furculite, pentru a obtine un piure. Adauga peste aceasta fulgii de cocos si coaja de portocala si amesteca bine.

Intr-un bol pentru mixer adauga albusurile si bate-le spuma tare, cu un praf de sare.

Intr-un alt castron, mai mic, mixeaza galbenusurile pana devin usor spumoase si adauga-le apoi peste piureul de banane, mixand totul foarte bine, pana obtii o compozitie omogena.

Adauga albusul peste amestecul de banane si amesteca totul, foarte usor, cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa obtii o compozitie pufoasa.

Intr-o tigaie nonaderenta, adauga cate putin din compozitie pentru a obtine o clatita in stil american. Prajeste bine clatitele pe ambele parti, pana se rumenesc usor.

Cum se servesc clatitele dietetice

Serveste clatitele ca atare, alaturi de o cana de ceai sau de cafea. Merg foarte bine si alaturi de alte fructe, proaspete.

Sursa foto: ducros.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului