Madlenele sunt usor de preparat si numai bune de savurat alaturi de o cana de cafea sau de o ceasca de ceai. Sunt gata in doar cateva minute si cu siguranta te vei indragosti de gustul acestora.

Ingrediente pentru madlene

  • 1 lingura rom, ammaretto sau lichior de fructe
  • 1 ou
  • 65 g unt, topit
  • 65 g zahar pudra
  • 65 g faina
  • 2 linguri afine
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • esenta de vanilie

Cum se prepara madlenele

Intr-un bol pentru mixer aduga faina, sarea, zaharul si oul. Se amesteca usor si cand oul s-a incorporat in compozitie se toarna untul topit, insa dupa ce s-a racit aproape de temperatura camerei. Amesteca foarte bine pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga romul, vanilia si coaja de lamaie si continua sa amesteci.

La final incorporeaza fructele cu grija, pentru a nu le storci.

Se toarna aluatul in forme speciale pentru madlene, unse cu putin unt, si ce coc timp de 8 minute la cuptorul incins la 180oC.

Cum se servesc madlenele

Lasa madlenele la racit in forma si savureaza-le dupa ce au ajuns la temperatura camerei.

Sursa foto: yve.ro

  •   2018-01-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii