Desertul crocant cu alune si pere este un preparat care arata foarte bine si care poate fi servit atat intr-o zi obisnuita, cat si cand ai musafiri. Textura crocanta si ingredientele hranitoare fac din acest desert un fel satios si foarte gustos, pe gustul copiilor si adultilor.

Ingrediente pentru desert crocant

8 pere decojite, fara cotor, feliate
1/2 + 1/2 cana zahar brun
1/2 cana unt
1 cana faina
1/2 cana rulouri din fulgi de oraz
1/2 cana alune
1/4 lingurita sare

Cum se prepara desertul crocant cu pere

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Amesteca feliile de pere cu zaharul brun. Pune intr-un blender faina, alunele, fulgii de oraz, zaharul brun si sarea. Activeaza aparatul si lasa-l sa actioneze pana cand obtii o compozitie marunta, in care se simt putin bucatelele de alune. Adauga untul si proceseaza din nou, sa obtii un soi de aluat.

Aseaza perele intr-o tava. Toarna aluatul peste ele. Da tava la cuptor pentru 35 de minute, pana cand capata o culoare maronie si sunt crocante.

Cum se serveste desertul crocant cu pere

Acest desert poate fi servit ca atare, la temperatura camerei sau cu inghetata de vanilie.

Foto: babble.com
 

  •   2012-09-06
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.