Desertul cu pere si mure prezinta ca principal avantaj faptul ca se pregateste in mai putin de o jumatate de ora.

Ingrediente pentru desert cu pere si mure

4 pere

200 g faina

2 linguri miere

200 g mure

2-3 linguri zahar brun

coaja rasa de lamaie

3 linguri unt (90 g)

50 ml lapte batut

Cum se prepara desert cu pere si mure

Pregateste un aluat rapid, nisipos, amestecand faina cu untul rece, mierea, coaja rasa de lamaie si laptele batut.

Separat, curata perele de coaja si seminte, apoi taie-le felii potrivite.

Aseaza feliile de para pe fundul unui vas termorezistent, presara deasupra zaharul brun, apoi aseaza murele.

Peste fructe, adauga bucatele din aluatul obtinut.

Da totul la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Cum se serveste desert rapid cu mere si mure

Serveste acest desert in cupe, alaturi de inghetata de vanilie.

Foto: myrecipes.com

  •   2012-09-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii