Ingrediente:
- 170 g faina
- 2 linguri de zahar brun
- 1 plic zahar vanilinat
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 ou
- 240 ml lapte
- 1 mar mare, curatat de coaja si ras
Cum se prepara
Adauga faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara intr-un bol si amestea-le pana la omogenizare.
Intr-un alt bol pentru mixer adauga oul si bate-l pana devine spumos. Incorporeaza treptat laptele si adauga coaja de portocala. Incorporeaza treptat ingredientele uscate, iar la final, adauga marul ras pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie nonaderenta adauga foarte putin unt sau ulei si cand s-a incins adauga clatitele. Formeaza clatite mici, mai groase decat cele normale, dar mai subtiri decat cele americane. Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc. Le poti servi ca atare sau alaturi de toppingul preferat.
Sursa foto: tasteofhome.com