Ciocolata este desertul preferat al multor persoane. Doar pentru ca tii post, nu trebuie sa renunti la delicioasele bomboane de ciocolata. Poti prepara acasa, bomboane de ciocolata de post, absolut delicioase. Iata cat este de simplu.

Ingrediente pentru bomboanele de ciocolata de post

  • 15 curmale
  • 3 linguri de miere
  • 80 g unt de arahide
  • cateva picaturi de esenta vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 lingura unt de cocos

Cum se prepara bomboanele de ciocolata de post

In robotul pentru bucatarie adauga curmalele si coaja de pertocala. Mixeaza totul pana obtii o pasta omogena.

Intr-o cratita pentru sosuri, adauga untul de arahide, mierea si esenta de vanilie, dupa preferinte. Pune totul la foc mic si amesteca bine pana cand compozitia se incalzeste si devine lichida. La final adauga un praf de sare si amesteca totul foarte bine.

Adauga compozitia peste curmale si continua sa mixezi pana obtii o crema omogena.

Rastoarna crema intr-un castron, acopera-o cu folie de plastic si las-o la frigider timp de 30-60 de minute, pentru a se intari.

Formeaza apoi bilute de marimi egale din compozitia intarita si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga bilutele la frigider timp de 20 de minute.

Intre timp, rupe cicolata bucatele marunte. Adaug-o intr-un vas incapator, alaturi de untul de cocos si topeste-o la bain marie.

Scoate bomboanele din frigider, tavaleste-le prin ciocolata si asaza-le inapoi in tava, avand grija sa nu se lipeasca una de alta.

Dupa ce toate bomboanele sunt invelite in ciocolata, adauga-le in frigider timp de 30 de minute sau pana cand ciocolata se intareste bine.

Cum se servesc bomboanele de ciocolata de post

Serveste bomboanele de ciocolata de post ca atare sau alaturi de o cana de cafea ori de ceai.

Sursa foto: suggestdaydiet.com

  •   2017-11-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii