Deserturi

# placinta de zmeura #desert dietetic #inghetata # retete dietetice

Desert dietetic: placinta cu zmeura

Placinta cu zmeura este un desert pe care il pot consuma chiar si cei aflati la dieta. Placinta, este perfecta in zilele toride de vara, deoarece, spre deosebire de o placinta normala, acesata nu se coace ci se pune la congelator.

Ingrediente pentru placinta cu zmeura

Pentru crusta

  • 200g biscuiti digestivi cu cacao(fara crema)
  • ¼ cana zahar brun
  • 2 linguri ulei de canola
  • 2 linguri lapte degresat
  • 1 lingura unt

Pentru umplutura

  • 3 cani zmeura (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 albusuri la temperatura camerei
  • ½ cana zahar
  • ½ crema
  • 3 cups raspberries, fresh or frozen (thawed)
  • 2 tablespoons lemon juice
  • 1/4 teaspoon salt
  • ½ lingurita sare de lamaie
  • un praf de sare

Cum se prepara placinta cu zmeura

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava detasabila de aproximativ 22cm in diametru cu ulei.

In robotul de bucatarie adauga biscuitii si zaharul. Mixeaza bine pana cand biscuitii se sfarama.

Intre timp topeste untul. Adauga peste acesta uleiul si laptele rece. Amesteca bine astfel incat compozitia sa nu fie fierbinte. Toarna apoi lichidele peste biscuitii sfaramati si continua sa mixezi pana ce compozitia se uniformizeaza.

Adauga compozitia in tava si preseaz-o bine cu ajutorul unui pahar. Coace crusta timp de 12 minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Cat timp crusta se raceste prepara umplutura. Adauga zmeura, sucul de lamaie si un praf de sare in blender. Mixeaza bine pana obtii un suc spumos. Strecoara apoi sucul printr-o sita deasa, pentru a indeparta semintele.

Intr-un alt vas adauga albusurile, zaharul si sarea de lamaie. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine compozitia pana devine ferma. Pune apoi bolul la bain marine si continua sa mixezi la viteza medie. Dupa trei minute si jumatate compozitia devine lucioasa si lipicioasa. Indeparteaza apoi vasul de pe foc si continua sa mixezi pana cand compozitia ajunge la temperatura camerei. Dureaza aproximativ cinci minute.

Adauga apoi zmeura peste albus si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna compozitia peste crusta rece. Adauga placinta la congelator timp de minim 6 ore inainte de a o servi.

Cum se serveste placinta cu zmeura

Inainte de a servi placinta, las-o sa stea 10 minute la temperatura camerei. Merge de minune alaturi de o limonada.

Sursa foto: bettycrocker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului