Deserturi

#retete paste #pasha finlandeza #desert

Desert finlandez de Pasti, Pasha

Finlandezii serbeaza si ei Pastele iar in casele lor desertul traditional este asa numita Pasha. Acest produs este unul foarte savuros, avand la baza iaurt, smantana , oua si fructe, facandu-l potrivit pentru a fi consumat ca atare sau impreuna cu un aluat dulce.
 

Ingrediente pentru desertul finlandez de Pasti, Pasha:
 

  • 300 mililitri de iaurt gros sau cheag de lapte
  • 200 de grame de unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 200 de grame de zahar
  • 200 mililitri smantana
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 3 lingurite migdale maruntite
  • 3 lingurite stafide maruntite
  • 1 lingura de pielite de fructe.
     

Cum se prepara desertul finlandez de Pasti, Pasha:
 

Bate untul spuna si amesteca-l cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva complet.

Repeta procedura si cu smantana, batand-o si pe ea pana se intareste.

In amestecul de ou si zahar adauga iaurtul gros sau cheagul de lapte, galbenusurile de ou, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, migdalele, stafidele, pielitele de fructe. Incorporeaza apoi si smantana batuta. 

Pune crema obtinuta intr-un vas care sa fie prevazut la fund cu o strecuratoare nu foarte deasa. Las-o sa stea o ora sau doua. Apasa amestecul aflat inca in vasul cu sita la fund cu o forma, care poate fi cea reprezentata de un filtru folosit la prepararea cafelei la filtru.

Da-o apoi la frigider peste noapte. 

Inainte de a o servi intoarce-o si scoate-o din filtru si decoreaz-o cu fructe, migdale si stafide.
 

Cum se poate servi desertul finlandez de Pasti, Pasha:
 

Se poate servi simplu sau impreuna cu o felie de paine dulce ori o bucata de cozonac fara umplutura .
 

  •   2010-03-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii