Deserturi

#prune #retete #iaurt #deserturi #desert prune

Desert la cupa cu prune si iaurt

Deserturile rapide, fara pre multe calorii au castigat tot mai mult teren in fata prajiturilor insiropate sau a torturilor cu ciocolatata.

Ingrediente pentru desert la cupa cu prune si iaurt

500 ml iaurt slab

6-8 prune coapte

2 linguri zahar pudra

2 foi gelatina

2 linguri lichior fructe

2-3 linguri musli (pentru decor)

Cum se prepara desert la cupa cu prune si iaurt

Spala prunele, taie-le cubulete si pune-le sa se marineze in lichior. Intre timp, lasa foile de gelatina la inmuiat, in apa rece.

Amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga gelatina dizolvata in putin lichid lasat de marinata de prune.

Imparte compozitia de iaurt in cupe individuale, adauga prunele scurse de zeama si decoreaza desertul cu putin musli.

Cum se serveste desert la cupa cu prune si iaurt

Serveste acest desert dupa ce a stat la rece minim o ora.

Poti inlocui prunele cu alte fructe de sezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului