Deserturile rapide, fara pre multe calorii au castigat tot mai mult teren in fata prajiturilor insiropate sau a torturilor cu ciocolatata.

Ingrediente pentru desert la cupa cu prune si iaurt

500 ml iaurt slab

6-8 prune coapte

2 linguri zahar pudra

2 foi gelatina

2 linguri lichior fructe

2-3 linguri musli (pentru decor)

Cum se prepara desert la cupa cu prune si iaurt

Spala prunele, taie-le cubulete si pune-le sa se marineze in lichior. Intre timp, lasa foile de gelatina la inmuiat, in apa rece.

Amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga gelatina dizolvata in putin lichid lasat de marinata de prune.

Imparte compozitia de iaurt in cupe individuale, adauga prunele scurse de zeama si decoreaza desertul cu putin musli.

Cum se serveste desert la cupa cu prune si iaurt

Serveste acest desert dupa ce a stat la rece minim o ora.

Poti inlocui prunele cu alte fructe de sezon.

  •   2012-05-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii