Deserturi

#desert racoros #prajitura cu fructe #retete desert #desert #desert racoros de vara

Desert racoros cu piscoturi si fructe, ideal pentru zilele calduroase

Zilele calduroase te fac sa te indrepti spre deserturi racoroase si usoare? Ti-am pregatit o reteta ideala de desert, ce nu necesita coacere si care este gata in doar cateva minute. In plus va fi adorat de intreaga familie.

Ingrediente pentru desertul cu piscoturi si fructe

  • 300 g piscoturi de sampanie
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml lapte
  • 30 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca
  • 50 g ciocolata neagra
  • 3 kiwi (sau alte fructe, dupa preferinta)
  • un pahar de sampanie
  • 2 linguri pudra de cacao

Cum se prepara desertul cu piscoturi si fructe

Intr-un bol incapator adauga oul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa. Adauga faina si continua sa amesteci bine. Adauga apoi laptele treptat si continua sa mixezi. Fierbe compozitia la bain-marie, amestecand continuu, pana cand obtii o crema groasa. Cand este gata, stinge focul si adauga vanilia.

Lasa apoi crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o pojghita la suprafata.Cand s-a racit la temperatura camerei, amesteca crema cu frisca si ciocolata rasa.

Intr-o tava de yena, dreptunghiulara asaza un strat de piscoturi. Unge piscoturile cu sampani, folosind o pensula. Peste acestea adauga 1/4 din crema, avand grija sa o intinzi intr-un strat uniform. Asaza deasupra felii sau cubulete de kiwi. Continua cu inca un rand de piscoturi, un strat de crema si unul de kiwi. La final adauga inca un strat de piscoturi si restul de crema. Intinde bine crema.

La final, pudreaza prajitura cu pudra de cacao.

Cum se prepara desertul cu piscoturi si fructe

Lasa prajitura la rece peste noapte. A doua zi poti taia prajitura cubulete. Serveste prajitura alaturi de fructe proaspete sau un pahar de sampanie.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare