Deserturi

#retete #deserturi #nuca #deserturi cu nuca

Deserturi cu nuca

Nuca este un aliment cu numeroase beneficii nutritionale. Nuca contine magneziu, calciu, potasiu, fibre si vitamine, precum si grasimi mononesaturate sanatoase. Totodata, nuca constituie o sursa excelenta de omega-3. Unele dintre cele mai gustoase preparate pe baza de nuca sunt deserturile. In vara, prajiturile si dulciurile usoare, cremoase, se potrivesc perfect cu bucatelele de nuca.

Iata cateva retete de deserturi cu nuca:

Negresa cu nuca

Negresa cu nuca este o prajitura pe care o poti servi ca desert sau ca gustare alaturi de cafea. Pe langa nuca tocata, se adauga putina esenta de migdale pentru a aroma acest preparat.

Prajitura cu banane si cocos

Prajitura cu banane si cocos este un desert gustos si usor de digerat, ideal pentru vara. Nucile o fac crocanta, in timp ce scortisoara si nucsoara aromeaza acest desert.

Cozonac unguresc cu nuca

Cozonacul este un preparat traditional de pe mesele romanilor. Servit de sarbatori sau la nunti, cozonacul este un preparat gustos, facut in casa si apreciat de toata lumea. Il poti servi simplu sau cu o ceasca de cafea sau ceai. Incearca o reteta de cozonac unguresc cu nuca.

Tarte cu mere, nuca si branza albastra

Tartele cu mere, nuca si branza albastra constituie un preparat inedit, potrivit pentru ocaziile speciale. Combinatia de mere, ceapa, branza cu mucegai si nuci realizeaza un preparat interesant, foarte gustos.

Cornulete cu nuca

Cornuletele cu nuca sunt unele dintre cele mai simple deserturi pe care le poti face in bucatarie. Le poti pregati cand ai multi musafiri sai cand vrei sa le duci colegilor de la serviciu ceva bun, simplu, facut chiar de tine. Acest preparat este ideal pentru ziua ta cand iti servesti colegii cu ceva bun.

Biscuiti cu nuca si ciocolata

Daca copiii tai iti cer sa le cumperi tot felul de dulciuri care nu ti se par tocmai bune, pregateste-le acasa o tava cu biscuiti si ciocolata. Acestia sunt mai sanatosi deoarece nu contin conservanti si pot fi folositi pentru pachetelul de scoala.

Foto: novice-baker.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete