- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
Gogosi aromate cu dovleac
Ingrediente:
- 2 linguri unt moale
- 1/2 cana zahar
- 2 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1/8 lingurita nucsoara
- 1/2 cana piure de dovleac
- 1/3 cana lapte batut
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- 1/2 lingurita esenta vanilie
- 2 cani faina
Mod de preparare:
Freaca untul cu zaharul intr-un bol. Adauga praful de copt, sarea, scortisoara, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si nucsoara. Incorporeaza oul, galbenusul, dovleacul si vanilia. Adauga faina si amestec-o usor, cu o lingura de lemn. Acopera bolul si lasa aluatul doua ore, sa se "odihneasca". Formeaza apoi gogosile, rotunde, plate sau cu gaura in mijloc, dupa preferinta, si prajeste-le in baie de ulei incins. Scoate-le pe un servetel de hartie si, cand s-au mai racit putin, tavaleste-le printr-un amestec de zahar brun cu scortisoara.
Sursa foto: theberry.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina