- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
Crema de zahar ars
Sursa foto: bistroseventhree.com
Ingredinete:
- 350 ml lapte
- 75 g frisca lichida
- 75 g zahar
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 2 lingurite extract de vanilie
- un praf de sare
- 200 g zahar
Cum se prepara:
Intr-un vas, amesteca laptele cu frisca lichida si lasa-le pe foc pana cand dau intr-un clocot.
Separat, intr-un bol, bate cu mixerul ouale intregi, galbenusurile, zaharul, un praf de sare si extractul de vanilie. Cand laptele s-a mai racit, toarna amestecul cu ou peste si mixeaza la viteza redusa.
Intre timp, pune zaharul intr-o oala inalta si lasa-l pe foc sa se topeasca. Cat timp e lichid caramelul, distribuie-l uniform pe peretii a sase forme rotunde de sufleu. Cand s-a racit, toarna compozitia de crema de zahar ars in forme, aseaza-le intr-o tava de copt si toarna pe langa apa fierbinte. Da-le la cuptor pentru apoximativ o ora. Iti vei da seama ca desertul este gata daca infigi un cutit in mijlocul compozitiei, iar cand il scoti este curat.
Crema de zahar ars se serveste rece, cu toping de caramel deasupra.
Sursa foto: thedomesticrebel.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina