Sarbatoarea de Paste poate fi un prilej excelent de a pregati retete tematice alaturi de copii, cei mai bucurosi bucatari ai casei cand se apropie o masa festiva. Cei mici sunt mereu incantati sa dea o mana de ajutor la bucatarie, mai ales daca ii atragi cu retete dulci, cu aspect inedit. Iata doua tipuri de retete de Paste pe care le poti pregati impreuna cu copiii!


1. Cuiburi de ciocolata

Ingrediente

  • 100 g unt taiat cubulete
  • 1 lingura pudra cacao
  • 50 g fulgi de ciocolata cu lapte
  • 75 g melasa
  • 4 biscuiti de grau integral( sau cereale integrale)
  • 36 oua mici de ciocolata colorate


Mod de preparare

Pune untul intr-un bol mediu, adauga pudra de cacao, fulgii de ciocolata si melasa, apoi introdu ingredientele la cuptorul cu microunde timp de 1 minut si 30 de secunde (sau pana cand totul se inmoaie). Amesteca bine sosul, pana obtii o compozitie omogena. Sfarama intre degete biscuitii integrali (cerealele), apoi amesteca-i cu sosul de cacao (cei mici te pot ajuta aici).

Asaza pe o tava 12 forme de prajituri din hartie si pune cate o lingura plina varf de compozitie din fiecare, lasand in mijloc o groapa mica, pentru a aseza apoi cate 3 oua de ciocolata colorate. Lasa cuiburile la frigider timp de minimum 30 de minute inainte de servire.



Sursa foto: channel4.com


2. Briose cu rozmarin si lamaie

Ingrediente

  • 100 g unt tartinabil
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua medii
  • 100 g faina cu agent de crestere
  • 1 lingurita de frunze de rozmarin proaspete si maruntite
  • cateva floricele de rozmarin pentru decor
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura lapte
  • 100 g zahar pudra
  • colorant alimentar roz, albastru si galben
  • 50 g bombonele in forma de ou


Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o tava ingusta cu 10 forme de hartie pentru briose. Pune untul, zaharul, ouale, faina, rozmarinul tocat, coaja de lamaie si laptele intr-un bol mare si amesteca-le cu o lingura de lemn sau un tel, pana obtii un aluat omogen. Toarna compozitia in formele de hartie pana le umpli trei sferturi.

Coace briosele in cuptor 15-20 minute, pana devin aurii si ferme la atingere. Lasa-le sa se raceasca bine. Intre timp, amesteca zaharul pudra cu o lingura de apa rece, pentru a forma o pasta, pe care o imparti apoi in 3 boluri mici, in cantitate egala. Pune cate o picatura de colorant alimentar in fiecare bol, pentru a obtine trei glazuri diferite.

Acopera briosele cu glazurile colorate si decoreaza cu floricelele de rozmarin si bomboanele in forma de ou.



Sursa foto: channel4.com

Sursa foto principala: ginandcrumpets.com

  •   2013-04-19
  •  

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.