Deserturi

#dovleac #curry #condimente

Dovleac curry

Daca iti place dovleacul, incearca o reteta de dovleac condimentat cu curry, pudra de chilly, niste fire de carmamom, usturoi si seminte de chimen .

Ingrediente pentru dovleac curry
 

  • 4 linguri ulei de masline
  • ½ linguri cardamom verde
  • ½ seminte de chimen
  • ½ linguri chimion
  • ½ linguri pudra chilly
  • ghimbir taiat marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa rosie, feliata
  • 700 gr dovleac taiat bucati
  • 800 gr rosii de conserva
  • 500 gr supa de legume
  • 250 gr fasole verde
  •  1 lingura cernusca (seminte de Nigella sativa)
  • ½ lime
  • orez de tip basmati


Cum se prepara dovleacul curry
 

Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga cardamomul, semintele de chimen, chimionul si pudra chilly. Lasa totul pe foc vreo 2 minute. Ar trebui ca in acest timp condimentele sa inceapa sa-si degaje aroma. Pune in tigaie, peste ele, ghimbirul si usturoiul. Compozitia ar trebui sa sfaraie. Apoi adauga ceapa si las-o pe foc pana se inmoaie si pana cand compozitia capata aspect de marmelada .

Adauga acum dovleacul, amesteca si pune rosiile taiate. Toarna supa de legume si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.

Lasa totul la foc mic 30 de minute. Apoi adauga boabele de fasole evrde si mai lasa pe foc vreo 5 minute.
 

Cum se serveste dovleacul curry
 

Inainte de servire , imprastie pe tot preparatul niste cernusca si stoarce o lime. Se serveste impreuna cu orez basmati. Poti adauga paine de tio naan.
 

  •   2010-10-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii