Deserturi

#zmeura #retete vara # retete zmeura #ciocolata #oua #faina #unt # ecler #desert #deserturi de vara #deserturi

Ecler cu ciocolata alba si zmeura

Eclerele cu ciocolata alba si zmeura sunt fine si aromate. Sunt potrivite pentru meslee festive. Se servesc atat simple, cat si cu zmeura proaspata.
 

Ingrediente pentru eclerul cu zmeura
 

  • 125 ml apa
  • 50 grame unt
  • 65 grame faina
  • un praf de sare
  • 2 oua batute
  • 360 grame ciocolata alba tocata.

Pentru crema de zmeura

  • 120 grame zmeura
  • 10 grame zahar pudra
  • 20 ml apa de trandafiri
  • 470 grame smantana pentru frisca.
     

Cum se prepara eclerul cu zmeura
 

Intr-o cratita la foc mic amesteca untul cu apa. Lasa pe foc pana cand untul se topeste. Da apoi focul mai mare si lasa pe foc pana da in clocot.

Ia cratita de pe foc si adauga faina si sare. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sutn bine combinate.

Pune din nou cratita la foc mic, amestcand continuu cu o lingura de lemn, timp de 2 minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Adauga un ou batut si amesteca bine. Incorporeaza si celalalt ou. Amesteca bine compozitia pana obtii o crema consistenta si lucioasa.

Transfera aluatul intr-o punga pe care o tai la unul dintre colturi. Tapeaza o tava cu hartie de copt. Formeaza apoi eclere lungi de 12 centimetri.

Da tava la cuptorul incins pentru 25 - 30 de minute. Taie apoi eclerele putin pe jumatate si mai lasa-le la cuptor pentru 5 minute.

Lasa apoi sa se raceasca complet.

Pentru crema, amesteca zmeura cu zaharul pudra si apa de trandafiri.

Intr-un bol separat amesteca bine smantana pana obtii o frisca consistenta. Adauga peste frisca compozitia cu zmeura. Amesteca bine.

Taie fiecare ecler pe jumatate si umple cu crema de zmeura.

Topeste ciocolata alba la bain marie. Amesteca din cand in cand.

Toarna apoi pe fiecare ecler o lingura din ciocolata alba. Da la eclerele la rece pentru cateva minute.
 

Cum se servesc eclere cu zmeura
 

Eclerele cu zmeura se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare