Foietajul cu piersici si miere este o prajitura usor de preparat, ideala pentru zilele de vara. Se serveste cu frisca si seminte de pin.
Ingrediente pentru foietaj cu piersici si miere
- 50 grame unt
- 20 grame zahar
- 5 ml extract de vanilie
- 1 ou
- 50 grame migdale macinate
- 10 grame faina
- 80 grame miere
- 5 piersici
- aluat foietaj
- 50 grame seminte de pin
- semintele de la o pastaie de vanilie
-
frisca pentru servit.
Cum se prepara foietajul cu piersici si miere
Cu un mixer amesteca untul, zaharul, vanilia, oul, migdalele, faina si 25 grame miere. Amesteca bine.
Da compozitia la rece pentru 30 de minute.
Incinge cuptorul la 250 de grade. Taie piersicile in sferturi.
Unge o tava cu unt si tapeteaza cu hartie de copt . Aseaza o foaie de aluat. Unge aluatul cu compozitia de migdale.
Aseaza deasupra feliile de piersici.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Presara apoi peste prajitura semintele de pin.
La foc mic, amesteca restul de miere cu semintele de vanilie. Lasa pe foc pana fierbe.
Unge apoi prajitura cu acest amestec.
Cum se serveste foietajul cu piersici si miere
Foietajul cu piersici si miere se serveste cu frisca.