Fursecurile cu fulgi de ovaz si ciocolata se prepara rapid, sunt gustoase si ideale pentru micul dejun sau gustare.

Ingrediente pentru fursecurile cu fulgi de ovaz si ciocolata


225 grame unt
180 grame faina
5 grame sare
5 grame bicarbonat de sodu
5 grame scortisoara
3 grame nucsoara
200 grame zahar brun
100 grame zahar alb
2 oua batute
5 ml extract de vanilie
10 ml apa
300 grame ciocolata amaruie
200 grame nuci
200 grame nuca de cocos
500 grame fulgi de ovaz.

Cum se prepara fursecurile cu fulgi de ovaz si ciocolata

Intr-o cratita incinge untul pana se topeste uniform. Mai lasa apoi pe foc pana incepe sa fiarba. Toarna apoi intr-un bol din metal si lasa sa se raceasca putin.

Intr-un bol amesteca faina, sare, bicarbonatul de sodiu, nucsoara si scortisoara. Cu ajutorul unui mixer, amesteca bine untul si adauga treptat zaharul brun si zaharul alb.

Adauga ouale si vanilia si amesteca 5 minute. Adauga apoi amestecul de faina. Aduga si apa, ciocolata, nucile si nuca de cocos. Amesteca bine si adauga si fulgii de ovaz.

Aseaza apoi fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

Cum se servesc fursecurile cu fulgi de ovaz si ciocolata

Fursecurile cu fulgi de ovaz si ciocolata se servesc ca atare.
 

  •   2012-06-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii