Deserturi

#fursecuri #lichior #cafea #stafide

Fursecuri cu lichior de cafea si stafide

Fursecurile cu de cafea si se pot servi la cafea sau la ceai. Se prepara foarte repede si sunt foarte aromate. Daca iti place, in compozitie poti adauga si migdale si fulgi de ciocolata cu lapte.
 

Ingrediente pentru fursecurile cu lichior de cafea si stafide
 

  • 250 grame stafide
  • 120 ml lichior de cafea
  • 200 grame unt
  • 450 grame zahar brun
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 400 grame faina
  • praf de copt
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 200 grame musli
  • 100 grame nuci
  • 200 grame , faramitata.

 

Cum se prepara fursecurile cu lichior de cafea si stafide
 

Pune intr-un bol stafidele. Toarna peste ele lichiorul de cafea. Incalzeste bolul la cuptorul cu microunde timp de 2 - 3 minute. Lasa apoi sa se raceasca. Strecoara apoi stafidele si pastreaza si lichidul intr-un alt bol.

Intr-un bol amesteca untul cu zaharul. Amesteca pana cand zaharul se topeste. Adauga apoi ouale, cate unul o data. Incorporeaza apoi laptele si lichidul care a ramas de la stafide.

Intr-un alt bol amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adauga apoi faina peste compozita cu unt. Amesteca bine. Adauga apoi si musli. Amesteca bine.

In acest moment poti incopora in compozitie si nucile si fulgii de ciocolata alba .

Pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt aseaza mingiute de aluat.

Da tava la cuptor timp de 10 - 15 minute. Cand sunt gata, scoate fursecurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca inainte de ale servi.
 

Cum se servesc fursecurile cu lichior de cafea si stafide
 

Fursecurile cu lichior de cafea si stafide se servesc ca atare.

  •   2011-01-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii