Fursecurile cu nuci pecan se pastreaza proaspete cateva zile, daca sunt tinute in cutii metalice. Aceste prajiturele se pot pregati din timp pentru mesele festive de sarbatori.


Ingrediente pentru fursecuri cu nuci pecan

  • 300 g faina alba
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 130 g unt nesarat
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 150 g nuci pecan, tocate groseier
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Cum se prepara fursecuri cu nuci pecan

Amesteca mai intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, zaharul pudra si nucile.

Separat, mixeaza untul cu oul, pana ce obtii o compozitie spumoasa si aerata, adaugand si esenta de vanilie.

Amesteca cele doua compozitii si framanta bine, pana obtii un aluat omogen. Daca mai este nevoie, adauga inca putina faina.

Intinde o foaie subtire de alaut si taie fusecuri cu ajutorul formelor speciale.

Asaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da-le la cuptor, circa 12 minute.


Cum se servesc fursecuri cu nuci pecan

Serveste fursecurile simple sau pudrate cu zahar.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2012-11-27
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.