Fursecurile cu umplutura de caramel sarat fac parte din categoria deserturilor sofisticate, care nu pot lipsi de pe masa la o petrecere.


Ingrediente pentru fursecuri cu umplutura de caramel sarat


Aluat

  • 350 g unt nesarat
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 550 g faina alba


Caramel

  • 200 g caramele
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita sare de mare


Topping ciocolata

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura unt


Cum se prepara fursecuri cu umplutura de caramel sarat


Amesteca untul cu zaharul si vanilia, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga faina si amesteca pana cand obtii un aluat compact. Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi decupeaza fursecurile. Pune-le la copt, la temperatura medie, circa 8 minute.

Intre timp, pregateste caramelul. Pune caramelele cu laptele si sarea intr-un bol, apoi da totul la microunde, circa 4 minute. Amesteca in compozitie, astfel incat sa obtii un sos omogen.

Topeste ciocolata si untul la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina de ciocolata.

Glazureaza fursecurile cu compozitie de caramel, apoi deseneaza linii decorative din ciocolata.

Lasa fursecurile la racit, pana se intareste compozitia de caramel.


Cum se servesc fursecuri cu umplutura de caramel sarat


Serveste fursecurile ca atare.

Sursa foto: recipesquickandeasy.com

 

  •   2012-10-30
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.