Ingrediente pentru fursecurile cu dovleac
- 1 si 1/3 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurinta sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 1/4 lingurita nucsoara
- 2 oua mari
- 3/4 cana zahar brun
- 3/4 cana piure de dovleac
- 1/4 cana ulei
- 1/4 cana melasa
- 1 cana stafide
Cum se prepara fursecurile cu dovleac
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza 3 tavi cu hartie de copt.
Intr-un bol adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si amesteca bine.
Intr-un alt bol mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul, dovleacul, uleiul, melasa si stafidele. Adauga treptat mixul de faina si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Cu ajutorul unei lingurite pune fursecurile in tava la o distanta de 3-4 cm intre ele.
Coace fursecurile la foc mediu timp de 10-12 minute, sau pana devin aurii.
Cum se servesc fursecurile cu dovleac
Fursecurile se servesc la teperatura camerei. Merg de minune alaturi de o cana cu lapte.
Sursa foto: stelzlfamily.com