Deserturi

#cipsuri de ciocolata #fursecuri dulci-sarate #desrturi #retete deserturi #fursecuri

Fursecuri dulci-sarate, cu ciocolata, un deliciu pe care trebuie sa-l incerci

Fursecurile dulci-sarate sunt o gustare ideala intre mese dar merg foarte bine si alaturi de o cana de cafea, la micul dejun. Aceste delicatese sunt usor de preparat si cu siguranta te vei indragosti pe loc de ele.

Ingrediente pentru fursecurile dulci-sarate, cu ciocolata

  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 albus de ou
  • 200g zahar
  • 120g unt
  • 4 linguri pasta tahini (pasta de susan)
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 160g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200g cipsuri de ciocolata
  • sare de mare, pentru garnisit

Cum se prepara fursecurile dulci-sarate, cu ciocolata

Intr-un bol pentru mixer adauga albusul si bate-l bine pana obtii o spuma tare. Incorporeaza apoi galbenusurile si zaharul, amestecand totul pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza apoi untul la temperatura camerei, pasta tahini si vanilia.

Separat, intr-un alt bol amesteca faina cu o lingurita de sare si praful de copt. Adauga compozitia de faina peste compozitia umeda, amestecand usor cu ajutorul unei linguri si, la final, adauga cipsurile de ciocolata.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei lingurite pune fursecurile in tava, lasand 3 cm distanta intre ele, pentru a nu se lipi.

Coace fursecurile timp de 15-16 minute. Cand sunt gata, presara sare de mare peste ele si lasa-le sa se raceasca.

Cum se servesc fursecurile dulci-sarate, cu ciocolata

Serveste fursecurile dulci-sarate, cu ciocolata, ca gustare intre mese sau alaturi de o cana de cafea.

Sursa foto: dispatch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului