Ingrediente pentru fursecurile pentru cafea
- ½ cana unt de arahide
- 60g unt, la temperatura camerei
- 150g zahar
- 1 ou mare
- 125g faina
- 1 plic praf de copt
- 1/8 lingurita sare
- ½ lingurita extract de vanilie
- ¼ lingurita esenta de migdale
- ¼ cana migdale crude
Cum se prepara fursecurile pentru cafea
Preincalzeste cuptorul la 180oC, si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol pentru mixer adauga untul de arahide, untul si zaharul si mixeaza tot pana obtii o compozitie cremoasa, apoi incorporeaza oul. Cand zaharul s-a topit adauga faina, praful de copt, sarea, vanilia si esenta de migdale. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.
Ia cate o lingurita de aluat si formeaza bilute. Pune-le in tava la aproximativ 2,5-3 cm distanta. Decoreaza fursecurile cu o migdala.
Coace fursecurile timp de 7-9 minute, sau pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca in tava timp de un minut, inainte de a le scoate pe un platou.
Cum se servesc fursecurile pentru cafea
Serveste fursecurile reci, alaturi de o cana de cafea sau de ciocolata calda.
Sursa foto: dishbydish.ne