Ingrediente pentru bomboanele de ricotta si fulgi de cocos
- 250g ricotta
- 150g fulgi de cocos
- 75g zahar tos fin
- 80g unt moale
- 300g biscuiti clasici cu vanilie
- 100g fulgi de cocos (pentru tavalit bomboanele)
Cum se prepara bomboanele de ricotta si fulgi de cocos
Intr-un vas incapator, amesteca zaharul, fulgii de cocos si biscuitii sfaramati foarte marunt. Adauga ricotta bine scursa de zer si untul moale. Amesteca toate ingredientele pana cand obtii o compozitie bine legata.
Formeaza bomboane cam cat o nuca de mari si tavaleste-le prin cele 100 degrame de fulgi de cocos. Asaza-le pe un platou si pune-le la frigider pentru 30 de minute. Bomboanele obtinute vor fi suficiente pentru tine si pentru prietenii tai.
Sfat: Poti incerca aceste bomboane si cu biscuiti cu cacao sau cu cereale.
Daca adaugi o aluna prajita in centrul bomboanelor, vor fi si mai gustoase.
Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian
Sursa foto: pixabay.com