Deserturi

#gateste cu cel mic # briose cu afine #briose #afine

Gateste cu cel mic: Briose cu afine

Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de briose cu afine.

Ingrediente pentru briosele cu afine

  • 350 g faina
  • 2-3 linguri de faina (pentru tavalit afinele)
  • 150 g zahar brun/alb
  • 5 g praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 oua medii
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 125 g afine

Cum se prepara briosele cu afine

Pentru inceput, topeste untul la foc foarte mic si lasa-l sa se raceasca. Sparge ouale intr-un vas, adauga sarea si amesteca-le cu furculita sau cu un tel pentru 2-3 minute. Adauga laptele, semintele pastaii de vanilie si untul topit, iar apoi amesteca bine.

Intr-un vas separat, amesteca faina, zaharul si praful de copt. Pune ingredientele solide (faina, zahar, praf de copt) peste amestecul lichid (oua, lapte, unt) si mixeaza-le rapid. Daca vrei sa-ti iasa briosele pufoase nu amesteca aluatul foarte mult! Daca aluatul tau este foarte dens, adauga fara frica 2-3 linguri de lapte.

Spala afinele si sterge-le bine, apoi tavaleste-le prin faina. Adauga-le in aluat si amesteca usor pana se incorporeaza bine. Asaza hartiile de briose in forme si umple-le pe trei sferturi cu aluatul obtinut.

Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180oC, timp de 20 de minute. Dupa ce le-ai copt, scoate-le din forma, lasa-le sa se raceasca pe un gratar si presare-le cu zahar pudra.

Sfat: Briosele vor fi delicioase daca le savurezi alaturi de un pahar de lapte caldut.

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: epicurious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului