Ofera-i copilului tau bucuria de a gati alaturi de tine si preparati impreuna retete simple si savuroase. Profita de zilele libere din weekend pentru a-l lasa pe cel mic sa se distreze gatind retete pe care le va adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta savuroasa de tiramisu cu capsune.

Ingrediente pentru tiramisu cu capsune

  • 200g piscoturi
  • 100ml smantana lichida pentru frisca
  • 200g capsune proaspete + 40g zahar
  • 80g zahar
  • 250g branza mascarpone
  • 125 ml lapte

Pentru ornat:

  • 100-125 g frisca mixata + 50g ciocolata alba

Cum sa prepari tiramisu cu capsune

Spala capsunele, scoate-le coditele, apoi sterge-le bine cu un servet de bucatarie. Taie-le in feliute potrivite si pune-le intr-un vas. Adauga 40 grame de zahar si lasa-le in vas o ora: se va forma un suc delicios si parfumat.

Intre timp mixeaza smantana pentru frisca, iar in alt vas amesteca branza mascarpone (rece) si zaharul. Incorporeaza frisca in crema de mascarpone – cu grija, cu miscari de jos in sus.

Scurge sucul lasat de capsune in alt vas si amesteca-l cu laptele. Inmoaie piscoturile in sucul de lapte cu capsune, cateva secunde pe fiecare parte.

Formeaza un strat de piscoturi intr-o forma dreptunghiulara. Pune peste piscoturi jumatate din crema de mascarpone, iar peste crema asaza jumatate din feliile de capsune. Acopera capsunele cu alt strat de piscoturi, stropeste-le cu 1-2 linguri de suc, adauga crema de mascarpone ramasa si restul feliilor de capsune.

Orneaza tiramisu cu frisca mixata si ciocolata alba tocata marunt. Pune prajitura in frigider pentru 2-3 ore, apoi savureaz-o cu pofta!

Sfat: Invita-ti prietenii la o portie de tiramisu, pentru o seara de neuitat!

Sursa: "Retete pentru micile gospodine" – Laura Adamache, editura Sian

Sursa foto: justapinch.com

  •   2017-06-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii