Negrese cu biscuiti Oreo
Sursa foto: cookingchanneltv.com
Ingrediente:
- 165 g unt
- 200 g ciocolata neagra
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 1 baton vanilie
- 165 g zahar brun
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 150 g biscuiti Oreo
- sare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o craticioara, apoi rade pe o razatoate ciocolata neagra si adaug-o peste untul cald. Dupa un minut, opreste focul si lasa ciocolata sa se topeasca in continuare.
Intr-un bol adanc, pune cele trei oua si cele doua galbenusuri, adauga miezul moale de la un betisor de vanilie si amesteca bine cu mixerul. Apoi adauga zaharul brun, dar nu in ploaie, in timp ce mixezi, ci cand aparatul este oprit, ca sa nu se aereze.
Adauga apoi peste oua ciocolata topita in unt, doua linguri de faina si una de cacao si un strop de sare. Amesteca usor aluatul cu o spatula sau cu o lingura din lemn pentru prajituri.
Adauga in aluatul moale cativa biscuiti Oreo rupti in bucatele de dimesiunea dorita. Pune aluatul in tava peste o foaie de copt unsa cu putin unt si mai zdrobeste deasupra restul de biscuiti.
Lasa negresele sa se coaca timp de aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Cand prajitura s-a racit, tai-o bucati si pudreaza pe deasupra zahar.
Cine este Lorraine Pascale
Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modelling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Britanie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.