Tortul cu biscuiti Oreo este un tort adorat de copii. Acesta poate fi facut chiar si de ei, fiind foarte usor de preparat, sau poate constitui o activitate comuna in familie.


Timp de preparare: 45 minute

Portii: minim 10


Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 40 g unt
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 4 pachete biscuiti Oreo
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • o cana fructe de padure congelate (ori alte fructe uscate sau congelate)

Pentru decor:

  • biscuiti Oreo
  • frisca (500 ml)


Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, iar galbenusurile le frecam cu restul de zahar.

Topim untul pe care il adaugam apoi peste crema de galbenusuri, amestecam cele doua compozitii, iar la final cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt.

Aluatul obtinut il turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Bagam aluatul in cuptor la foc mediu, circa 30 de minute.

Crema din biscuiti Oreo: Mixam frisca, adaugam zaharul si adaugam biscuitii maruntiti. Ii puteti rupe, toca in piua sau ii puteti sfaramita cu sticla. Important este sa fie maruntiti cat mai bine. Pentru ca mi s-a parut cam seaca aceasta compozitie am adaugat si ceva fructe de padure pe care le aveam in congelator.

Am oprit frisca si pentru decor.

Blatul odata scos din cuptor se lasa mai intai la racit. Apoi se taie in doua bucati aproximativ egale (cat puteti de egale...) si se orneaza cu frisca, alte bucati de Oreo si alte fructe sau bomboane pe care le aveti prin casa.

Recomandare: Mi-am dat seama dupa ce am facut reteta ca blatul ar fi mers insiropat cu ceva zeama din compot sau apa cu zahar topit. Tortul a fost bun si asa, dar se simtea putin uscat blatul.

Pe data viitoare! 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala

PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook.

  •   2013-06-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.