Deserturi

#deseturi #millefeuille cu lamaie si afine #Millefeuille #bucatari celebri #retete deserturi #Lorraine Pascal

Gateste simplu si elegant cu Lorraine Pascal! Millefeuille cu lamaie si afine, cel mai apreciat desert al momentului

Cand elegantul intalneste practicul in bucatarie, exista toate sansele sa iasa cel mai savuros, simplu si rapid desert rafinat din bucataria frantuzeasca. Lorraine Pascal ne ofera o mostra de "simplitate eleganta" in serialul Bucatari celebri, de pe Acasa.ro, destainuind reteta celui mai in voga desert al sezonului rece: Millefeuille cu afine si lamaie.

Milefeuille cu afine si lamaie

Ingrediente:

  • 115 g zahar pudra
  • 250 g aluat de patiserie (1 pachet)
  • 200 g afine

Pentru crema:

  • 165 ml frisca
  • 25 g zahar pudra
  • 2 picaturi de extract de vanilie
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Presara zahar pudra pe suprafata de lucru si intinde aluatul de foietaj (lasat in prealabil la dezghetat). Taie aluatul in 18 dreptunghiuri cu latimea de 5 cm si lungimea de 9 cm. Pune-le intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Presara zahar pudra pe deasupra lor si lasa-le la frigider 30 de minute.

Incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Baga tava cu foietaje direct din frigider in cuptor, timp de 5 minute. Scoate-le din cuptor si pudreaza-le din nou cu zahar. Baga-le iarasai in cuptor si mai lasa-le 5 minute sau pana cand foietajul se rumeneste usor.

Prepara crema pentru umplutura: amesteca frisca, zaharul pudra si vanilia intr-un bol, iar apoi incorporeaza zeama si coaja de lamaie. Pune crema intr-un pos si pregateste-te sa asamblezi millefeuille-urile.

Asaza sase dreptunghiuri de foietaj pe o tava. Decoreaza-le cu cate un strat de crema si unul de afine. Asaza alte sase foi deasupra, fara a apasa pe ele, pentru a nu turti preparatul. Pune inca un strat de crema si unul de afine, apoi adauga ultimele 6 foi deasupra lor. Pudreaza-le pe toate cu zahar din belsug.

Cine este Lorraine Pascal?

Lorraine Pascale este unul dintre cei mai in voga si indragiti bucatari britanici. Fost model de profesie, Lorraine a renuntat la viata in modeling pentru a se dedica unei pasiuni care a devenit rapid si o profesie foarte draga ei: gatitul! Cu o bogata experienta in cele mai faimoase restaurante din Regat, cu peste un milion de carti de bucate vandute doar in Marea Britanie, dar si gazda a mai multor emisiuni culinare de mare succes - Baking Made Easy, Home Cooking Made Easy - Pascale a devenit rapid celebra pentru naturaletea cu care gateste si ne ajuta sa descoperim cele mai ascunse taine ale gatitului acasa.

Sursa foto: culy.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului