Gauffrele sunt un desert specific belgian. Acestea sunt delicioase si foarte iubite de catre copii, mai ales pentru ca pot fi servite cu frisca, ciocolata si chiar fructe.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 280 gr faina
- 60 gr zahar
- Un plic praf de copt
- 3 oua
- 400 ml iaurt
- O sticluta de esenta de vanilie
- 100 gr unt topit
- Doua linguri de zahar pudra
- Un praf de sare
Cum se prepara:
- Intr-un bol se pune faina cu zaharul, praful de copt si sarea si se amesteca bine.
- Intr-un alt bol se adauga iaurtul cu galbenusurile, esenta de vanilie, untul topit si se amesteca bine cu o lingura.
- Compozitia formata din iaurt se adauga peste bolul in care ai amesteca faina cu zaharul si praful de copt si se amesteca pana al omogenizare.
- Intr-un alt bol se bat albusurile spuma (de preferat cu mixerul) si se amesteca cu compozitia de mai sus.
- Se pregateste aparatul de facut gauffre – se porneste si se da pe un nivel mediu de incalzire, iar dupa doua – trei minute se unge cu putin ulei (se poate utiliza o pensula), exact ca in cazul clatitelor.
- Cu un polonic se ia din compozitia finala si se adauga in aparatul de facut gauffre.
- Aparatul se inchide si se lasa gauffrele la copt timp de aproximativ 3 – 4 minute.
Cum se serveste:
- Gauffrele se presoara cu zahar vanilat si se pot servi cu miere, sirop de ciocolata, frisca sau dulceata.