Gazpacho este una dintre cele mai apreciate supe spaniole, care ii va incanta cu siguranta si pe membrii familiei tale. Gazpacho se prepara foarte usor si rapid, in doar 20 de minute, are un gust delicios si este perfecta un pranz perfect pentru persoanele care tin post.


Ingrediente pentru gazpacho spaniol:

  • 5 rosii bine coapte
  • 1 jumatate de ardei gras rosu
  • 1 castravete
  • 1 jumatate de ceapa rosie
  • 1 ou
  • 150 g paine
  • 1 lingura de sos tabasco
  • 100 ml otet de vin alb
  • 2 linguri de masline
  • 1 jumatate de dovlecel
  • sare
  • piper


Cum se prepara gazpacho spaniol:

Mai intai, fierbe oul aproximativ 5 minute. Spala si curata bine legumele, apoi taie-le bucati mari. Pune painea la inmuiat in apa amestecata cu otet. Separat, paseaza toate legumele cu ajutorul unui blender si asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. Adauga apoi sosul tabasco si pune compozitia la frigider pentru 1 ora.


Cum se serveste gazpacho spaniol:

Gazpacho spaniol se serveste rece, decorat cu fasii subtiri de dovlecel, ceapa rosie si patrunjel proaspat.

Sursa foto: 123rf.com
 

  •   2013-04-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii