Daca iti plac gogosile, incearca varianta lor crocanta. Sunt un desert grozav, din cand in cand, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti.
Ingrediente pentru crocante
- 2 cani lapte fiert
- 1/2 cana unt
- 2/3 cana zahar
- 1 lingurita sare
- 2 linguri drojdie
- 4 oua batute
- 1/4 lingurita nucsoara
- 7 cani faina cernuta
- 3 cani zahar praf
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita vanilie
-
1/2 cana apa rece .
Cum se prepara gogosile crocante
Amesteca zaharul pudra cu sarea, vanilia si apa rece pentru a obtine glazura pentru gogosi .
Topeste untul in lapte fierbinte, apoi adauga 1 lingura de zahar si sare. Lasa la racit. Adauga apoi drojdia , nucsoara, ouale, zaharul ramas si 3 cani de faina. Amesteca si pune restul de faina, pana cand obtii un aluat lipicios.
Framanta aluatul 5 minute, apoi las-l la dospit o ora, o ora si jumatate. Intinde aluatul si taie-l in forma dorita. Lasa apoi aluatul sa creasca inca 35 de minute.
Pune gogosile la prajit, intorcandu-le pe ambele parti. Scurge-le pe un prosop de hartie, apoi inmoaie-le in glazura.
Cum se servesc gogosile crocante
Gogosile se servesc proaspete.
Sursa foto: csmonitor.com