Ingrediente pentru gogosile cu branza
- 200g branza ricotta sau cottage
- 2 oua
- 75g faina
- ½ lingurita scortisoara
- 3 linguri zahar brun
- 1 fiola esenta de vanilie
- un plic praf de copt
- coaja de la o portocala
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Cum se prepara gogosile cu branza
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale si branza si mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena, usor spumoasa. Incorporeaza zaharul, vanilia, sarea si coaja de portocale si continua sa mixezi pana zaharul se incepe sa se topeasca.
Separat, intr-un alt bol, adauga faina, praful de copt si scortisoara. Amesteca bine, apoi adauga faina peste compozitia umeda.
Amesteca totul foarte bine si lasa aluatul sa se “odihneasca” timp de doua minute.
Intr-o cratita adanca adauga ulei si lasa-l la incins. Adauga cu grija cate o lingura de aluat si lasa-l sa se prajeasca bine pe toate partile.
Scoate gogosile pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
Cum se servesc gogosile cu branza
Serveste gogosile cu branza, pudrate cu zahar pe deasupra. Serveste alaturi un sos de fructe de padure sau dulceata.
Sursa foto: emikodavies.com