Gutuile coapte reprezinta un desert delicios de toamna. Se pot servi si reci, cu o cupa de inghetata. La evenimentele festive le poti combina cu crema mascarpone si putina scortisoara pe deasupra.

 

Ingrediente pentru gutui coapte

 

  • 500 grame zahar
  • 1 litru apa
  • anason
  • scortisoara
  • coaja de la o portocala
  • extract de vanilie
  • cuisoare
  • 6 gutui.

 

Cum se prepara gutuile coapte

 

Intr-o oala amesteca apa cu zaharul si cu celelalte mirodenii . Adauga si coaja de portocala . Amesteca si lasa sa fiarba pana da in clocot. Stinge focul cand zaharul s-a dizolvat. Incalzeste cuptorul la 160 de grade.

Spala gutuile, curata-le de coaja si taie-le in sferturi. Aseaza gutuile intr-o tava si toarna peste ele siropul de zahar. Acopera tava cu o folie de aluminiu si da-o la cuptor, timp de cateva ore, pana cand gutuile capata o culoare rosie.

 

Cum se servesc gutuile coapte

 

Gutuile coapte se servesc imediat, cu putin sirop in care au fiert. Mai poti adauga si crema mascarpone.

  •   2010-10-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii