Ingrediente pentru inelele de mere
- 6 mere mari, fara coaja si cotor
- 200g faina
- 1 albus de ou
- 1 cana cu apa
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- ulei pentru prajit
- scortisoara
- zahar pudra
Pentru glazura
- 4 linguri unt topit
- 130g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri lapte
- 100g zahar pudra
Cum se prepara inelele de mere
Bate albusul spuma tare impreuna cu sarea. Adauga esenta de vanilie, apa si incorporeaza faina.
Curata merele de coaja si taie-le in felii de o jumatate de centimetru grosime si apoi scoate-le cotorul.
Intr-o tigaie adanca pune uleiul la incins si preincalzeste la 200o Celsius.
Tavaleste feliile de mere in compozitia de ou cu faina apoi prajeste-le in uleiul incins, pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Scoate-le apoi pe un platou tapetat cu prosoape de bucatarie pentru a absorbi surplusul de grasime.
Dupa ce se racesc se pot pudra cu scortisoara si zahar pudra.
Cand sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, pune inelele de mar pe un gratar, deasupra unei tavi tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 5-10 minute, pana devin crocante.
Intre timp prepara glazura. Pune untul la topit intr-o oala nonaderenta. Adauga zaharul si amesteca bine. Incorporeaza apoi restul ingredientelor si stinge focul.
Trece inele de mere prin glazura obtinuta.
Cum se servesc inelele de mere
Inelele de mere pot fi servite atat calde cat si reci. Merg foarte bine alaturi de un pahar de sampanie.
Sursa foto: betterrecipes.com