Deserturi

#lapte #zahar #inghetata #oua #caramel #smantana #vanilie #galbenus

Inghetata caramel

Inghetata de caramel este gustoasa si racoroasa. Este potrivita pentru zilele calduroase de vara, cand ai invitati. Se serveste cu sos de ciocolata si menta proaspata.

Ingrediente pentru inghetata caramel

  • 8 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 250 grame zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 grame smantana.

Cum se prepara inghetata caramel

Intr-un bol amesteca galbenusurile. Adauga peste galbenusuri laptele caldut. Amesteca bine.

Intr-o cratita amesteca zaharul cu 2 linguri de apa. Lasa la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Da apoi focul mai tare si lasa zaharul pana devine auriu.

Adauga vanilia si mai lasa pe foc 1 minut. Adauga apoi incet si smantana. Da focul mai mic si amesteca bine pana cand ingredientele sunt bine incorporate.

Cand compozitia este fina, adauga ouale. Amesteca continuu, pana cand crema se intareste.

Strecoara apoi crema printr-o sita. Toarna crema intr-un recipient si da la rece pana marginile ingheata.

Scoate de la frigider si amesteca compozitia cu un mixer . Toarna inapoi in recipient si mai da la rece. Repeta procedura de 2 - 3 ori.
 

Cum se serveste inghetata caramel
 

Inghetata caramel se serveste ca atare. O mai poti servi si cu sos de ciocolata.

  •   2011-06-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii