Ingrediente pentru inghetata cu banane si nuca de cocos
- 2 cani fulgi de cocos
- 1 cana zahar
- 6 galbenusuri
- 4 cani lapte
- 1 cana crema de cocos
- 2 lingurite extract de vanilie
- 3 banane
Cum se prepara inghetata cu banane si nuca de cocos
Pune fulgii de nuca de cocos intr-o tava si coace-i la 170 grade Celsius pana devin usor aurii. Intr-un vas incapator amesteca zaharul cu galbenusul si laptele, la bain-marine. Lasa compozitia pe foc timp de 20 de minute, amestecand incontinuu pentru a nu face cocoloase.
Indeparteaza vasul de pe aragaz si adauga fulgii de nuca de cocos. Amesteca bine pentru a se incorpora in crema apoi adauga crema de cocos si vanilia.
Decojeste bananele si piseaza-le foarte bine cu ajutorul unei furculite. Incorporeaza bananele in crema cu nuca de cocos. Acopera vasul si lasa crema sa se raceasca complet (aproximativ 3 ore). Pune apoi crema in forme de inghetata sau in cutii si las-o in congelator minim 8 ore inainte de servire.
Cum se serveste inghetata cu banane si nuca de cocos
Serveste inghetata de nuca de cocos in cornete. Poti orna inghetata cu fulgi de cocos sau migdale nesarate.
Sursa foto: roxanashomebaking.com