Deserturi

#nuca de cocos #retete banane #reteta inghetata #retete desert

Inghetata cu banane si nuca de cocos, un desert divin

Gustul de banane cu nuca de cocos este demential. Amesteca aceste doua ingrediente si vei obtine o inghetata divina, perfecta pentru zilele calduroase de vara.

Ingrediente pentru inghetata cu banane si nuca de cocos

  • 2 cani fulgi de cocos
  • 1 cana zahar
  • 6 galbenusuri
  • 4 cani lapte
  • 1 cana crema de cocos
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 3 banane

 

Cum se prepara inghetata cu banane si nuca de cocos

Pune fulgii de nuca de cocos intr-o tava si coace-i la 170 grade Celsius pana devin usor aurii. Intr-un vas incapator amesteca zaharul cu galbenusul si laptele, la bain-marine. Lasa compozitia pe foc timp de 20 de minute, amestecand incontinuu pentru a nu face cocoloase.

Indeparteaza vasul de pe aragaz si adauga fulgii de nuca de cocos. Amesteca bine pentru a se incorpora in crema apoi adauga crema de cocos si vanilia.

Decojeste bananele si piseaza-le foarte bine cu ajutorul unei furculite. Incorporeaza bananele in crema cu nuca de cocos. Acopera vasul si lasa crema sa se raceasca complet (aproximativ 3 ore). Pune apoi crema in forme de inghetata sau in cutii si las-o in congelator minim 8 ore inainte de servire.

Cum se serveste inghetata cu banane si nuca de cocos

Serveste inghetata de nuca de cocos in cornete. Poti orna inghetata cu fulgi de cocos sau migdale nesarate.

Sursa foto: roxanashomebaking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare