Deserturi

#inghetata #ciocolata #scortisoara

Inghetata cu ciocolata si scortisoara

Inghetata cu ciocolata si scortisoara este usor de preparat si foarte gustoasa. Pentru aceasta inghetata poti folosi atat ciocolata amaruie, cat si ciocolata cu lapte. Se serveste ca atare.
 

Ingrediente pentru inghetata cu ciocolata si scortisoara
 

  • 375 ml lapte
  • 375 grame smantana
  • 1 baton de scortisoara
  • 5 galbenusuri
  • 140 grame zahar
  • 200 grame ciocolata neagra tocata
  • un praf de scortisoara.
     

Cum se prepara inghetata cu ciocolata si scortisoara
 

Intr-o cratita combina laptele cu smantana. Adauga batonul de scortisoara. Lasa compozitia pe foc pana fierbe.

Toarna compozitia peste ciocolata neagra. Lasa timp de 5- 10 minute, pana cand ciocolata se topeste. Amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.

Indeparteaza batonul de scortisoara.

Intr-un bol amesteca galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema consistenta. Adauga si compozitia cu smantana si ciocolata. Amesteca bine.

Toarna compozitia intr-o cratita si lasa la foc mic, timp de 20 de minute, pana obtii o crema consistenta si omogena.

Transfera crema intr-un recipient. Adauga si praful de scortisoara. Acopera si lasa 30 de minute sa se raceasca.

Da apoi recipientul la frigider pentru 2 ore.

Zdrobeste gheata si amesteca cu mixerul. Transfera intr-un recipient rece si da la rece pentru 6 ore. Zdrobeste din nou gheata si amesteca cu un mixer. Da apoi din nou la rece, pentru 4 ore sau peste noapte.
 

Cum se serveste inghetata cu ciocolata si scortisoara
 

Inghetata cu ciocolata si scortisoara se serveste ca atare.

  •   2011-06-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii