In zilele caniculare de vara racoreste-te cu o inghetata aromata si gustoasa. Inghetata cu miere si migdale este fina savuroasa, potrivita pentru momentele cand ai invitati. O poti servi simpla, dar si cu diverse sosuri dulci si fructe proaspete.
Ingrediente pentru inghetata cu miere si migdale
- 75 ml lapte
- 375 grame smantana
- 1 pastaie de vanilie
- 6 galbenusuri
- 125 ml miere
- 130 grame migdale
- 100 grame zahar
-
125 ml apa.
Cum se prepara inghetata cu miere si migdale
Intr-o cratita amesteca laptele cu smantana. Adauga semintele din pastaia de vanilie. Adauga si pastaia de vanilie. Lasa pe foc pana da in clocot. Lasa apoi 5 minute sa se raceasca. Indeparteaza pastaia de vanilie.
Intr-un bol amesteca galbenusurile cu mierea. Incorporeaza treptat si compozitia cu lapte si smantana.
Toarna compozitia intr-o cratita. Pune la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, timp de 20 de minute.
Trasfera crema intr-un bol si acopera. Lasa sa se raceasca timp de 30 de minute. Da apoi la rece pentru 2 ore.
Transfera apoi crema intr-un recipient metalic. Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 6 ore. Zdrobeste apoi gheata si transfera inghetata intr-un bol.
Prajeste migdalele la cuptor. Intr-o cratita amesteca zaharul cu apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se topeste. Lasa pe foc inca 5 minute. Toarna sucul peste migdale. Lasa cateva minute sa se raceasca.
Toaca apoi migdalele.
Cu un mixer amesteca bine inghetata. Adauga amestecul cu migdale. Amesteca bine. Transfera inghetata intr-un recipient si da la rece pentru 4 ore sau peste noapte.
Cum se se serveste inghetata cu miere si migdale
Inghetata cu miere si migdale se serveste imediat, ca atare.