Ingrediente pentru inghetata de piersici cu nuci pecan
- 3/4 cana zahar
- 2 linguri amidon de porumb
- un praf de sare
- 2 cani lapte
- 1 cana frisca lichida
- 1 galbenus de ou
- 1 1/2 extract de vanilie sau semintele de la doua batoane de vanilie
- 1 cana de piersici curatate de coaja si samburi, taiate cubulete
- 2 linguri sirop de porumb
- 1 1/2 linguri unt
- 1 cana nuci pecan tocate marunt
- 1/4 lingurita sare kosher
Cum se prepara inghetata de piersici cu nuci pecan
Intr-un vas incapator adauga zaharul, amidonul de porumb si un praf de sare. Adauga treptat laptele si frisca lichida. Adauga oala pe aragaz si gateste la foc mediu timp de 10 - 12 minute, amestecand continuu. Cand este gata trebuie sa aiba o consistenta cremoasa. Indeparteaza oala de pe aragaz. Las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.
Intr-un castron pentru mixer adauga galbenusul de ou si mixeaza-l pana devine cremos. Adauga treptat cate o lingura din compozitia preparata anterior. Adauga apoi extractul de vanilie. Adauga crema obtinuta la congelator pentru o ora, amestecand din cand in cand in aceasta.
Intre timp pune pe foc piersicile si siropul de porumb. Gateste-le la foc mediu timp de 4-5 minute. Zdrobeste-le usor cu o furculita si lasa-le sa se raceasca. Dupa ce s-a racit incorporeaza piersicile in amestecul de la congelator.
Lasa inghetata la congelator minim 8 ore.
Intre timp topeste untul intr-o tigaie nonaderenta. Adauga nucile pecan si prajeste-le timp de 8 - 9 minute. Indeparteaza tava de pe aragaz si presara sare kosher.
Adauga nucile pecan peste inghetata si lasa-le la congelator minim 2 - 3 ore inainte de servire.