Deserturi

#inghetata #cafea #smantana

Inghetata de cafea

Inghetata de cafea este un desert savuros, indragit de iubitorii de cafea. Este un desert rafinat, potrivit pentu sfarsitul unui mese rafinate.
 

Ingrediente pentru inghetata cu cafea
 

  • 300 grame lapte
  • 150 grame zahar
  • 300 grame boabe de cafea
  • sare
  • 300 grame smantana
  • 5 galbenusuri
  • 5 grame esenta de vanilie
  • o lingurita cafea macinata.


Cum se prepara inghetata de cafea
 

Intr-o cratita, incalzeste laptele cu boabele de cafea, sarea si 100 grame de smantana. Tine la foc pana se incalzeste. Nu lasa insa amestecul sa fiarba. Cand este calda, ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca la temperatura camerei timp de o ora. Intr-un bol de metal amesteca restul de smantana. Aseaza bolul deasupra unei cratite cu cuburi de gheata.

Reincalzeste amestecul de lapte si cafea, pana cand fierbe. Intr-un bol separat, amesteca galbenusurile. Adauga treptat laptele cu cafea in amestecul de oua. Amesteca continuu.  Pune amestecul din nou la foc si amesteca bine, pana se obtine o crema consistenta. Srecoara boabele de cafea. Adauga crema peste smantana si amesteca bine. Adauga esenta de vanilie si cafeaua macinata. Amesteca totul bine.

Trasfera apoi crema intr-un recipient din plastic si da-o la frigider timp de o ora. Dupa o ora, scoate crema, amestec-o din nou si apoi las-o la congelator cateva ore pana se raceste complet.
 

Cum se serveste inghetata de cafea
 

Inghetata de cafea se serveste rece, cu sos de ciocolata pe deasupra si migdale feliate.

Sursa foto : theremyreport9033.yuku.com

  •   2010-07-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii