Iti amintesti inghetata aceea savuroasa si cremoasa preparata de bunici? Ei bine, noi am gasit reteta. Este foarte usor de preparat, iar gustul acesteia te va readuce cu gandul la copilarie.

Ingrediente pentru inghetata de capsune

  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca naturala
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g capsune
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepara inghetata de capsune

Intr-un vas termorezistent adauga galbenusurile, sarea, zaharul si vanilia. Mixeaza totul la viteza maxima pana obtii o compozitie spumoasa, omogena. Incorporeaza laptele treptat.

Pune vasul la baine marine si amesteca in continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand crema este gata las-o la racit. Acoper-o cu o folie alimentara pentru a nu se forma pojghita la suprafata.

Toaca capsunele cat de marunt poti, cu ajutorul unui cutit.

Bate frisca bine si incorporeaza crema de vanilie in aceasta. La final adauga capsunele si amesteca totul foarte usor, pana la omogenizare.

Adauga inghetata in forme speciale sau in casolete si las-o la congelator peste noapte.

Cum se serveste inghetata de capsune

Serveste inghetata de capsune alaturi de fructe proaspete sau de toppingul preferat: (fructe de padure, caramel ori ciocolata).

Sursa foto: pxhere.com

  •   2018-06-13
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.