Deserturi

#inghetata #capsuni #reteta

Inghetata de capsuni

Te gandesti la un desert racoritor pe timpul verii sau care sa iti surprinda invitatii in timpul iernii? Alege inghetata de capsuni , pe care o poti prepara destul de repede si usor.

Ingrediente pentru inghetata de capsuni:
 

3 galbenusuri de ou, batute
250 mililitri lapte
250 mililitri smantana
100 grame zahar
2 cani de capsuni
1 lingurita de esenta de vanilie.
 

Cum se prepara inghetata de capsuni:
 

Spala bine capsunile si curata-le coditele, clateste-le apoi si usuca-le cu un prosop de hartie.

Intr-un castron zdrobeste capsunile, impreuna cu 50 de grame de zahar. Dupa ce ai obtinut o crema, da castronul la frigider.

Intr-o cratita amesteca galbenusurile cu lapte, sare si zaharul ramas. Pune cratita la foc potrivit si las-o sa se incalzeasca, pana la punctul de fierbere . Amesteca mereu iar cand simti ca se apropie de punctul de fierbere, ia cratita de pe foc.

Transfera amestecul intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, da-l la frigider pentru aproximativ trei ore, timp in care va trebui sa amesteci in el din cand in cand.

Dupa ce s-a racit, pune in amestec smantana si vanilia iar apoi incorporeaza-l peste crema de capsuni. Mixeaza bine componentele, apoi pune-le intr-un vas pe care il folosesti pentru a pregati inghetata si sa-l la congelator . Daca ai un aparat special pentru facut inghetata, il poti folosi, urmand instructiunile de folosire pe care le are.
 

Cum se serveste inghetata de capsuni:
 

Se serveste rece.
O poti decora cu un strop de frisca, cateva felii de capsuna sau frunze de menta.

Pofta buna!
 

  •   2010-05-06
  •   21449 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Cauta-ti perechea